Träffens IP, Gävle
14 april 2017
15:00

Referat: IK Sätra - Fagersta Södra IK

Det blev oavgjort för Fagersta Södra i premiären i div 3 på bortaplan mot IK Sätra, matchen som spelades på Träffens konstgräs i Gävle slutade 2-2. IK Sätra är som precis som Södra nykomlingar i serien.
Södra tar tag i kommandot direkt och och skapar fram 2 hörnor i matchinledningen utan att det resulterar i nåt mål. I den 15:e minuten får Emil Zoltek ett friläge men Emils skott går strax utanför. Södra fortsätter att skapa chanser och gör också 1-0 då William Klasén dunkar upp bollen i nättaket från straffområdeslinjen, fint förarbete utav Emil Zoltek.
Därefter kommer IK Sätra mer och mer in i matchen och har ett större bollinnehav utan att skapa nån klar målchans, närmast är när man får en frispark mitt på straffområdetslinjen som dock Södrakillarna reder ut. Istället så kommer kvitteringen i den 36:e minuten då man blir tilldömd en straff som man förvaltar. Södra får ytterligare ett läge i slutminutrarna då william klasén avlossar ett skott som går strax utanför stolpen. 1-1 i halvtid får anses som rättvist då Södra började bäst första halvan men där Sätra hade andra halvan utav halvleken.

Andra halvek börjar och Södra radar upp målchanser i inledningen . Först får Emil Z öppet mål efter ett fantastiskt förarbete utav Simon Sundin men Emil får tyvärr ingen träff på bolluslingen. Bara minuten senare får William Klasén ett friläge men skottet går rakt på och i anfallet efter så är Wille igenom igen fri med med målvakten som räddar på nytt. Södra fortsätter att trumma på och Simon Sundin är riktigt nära att ge Södra ledningen då han styr Jocke Larssons skott nån centimeter över ribban. Mitt i den värsta anstormningen utav Södra så åker vi på en mycket snabb omställning utav Sätra som spelar sig snyggt och blixtsnabbt sig igenom Södraförsvaret. Detta var Sätras 3:e avslut på mål inkl straffen så snacka om effektivitet. Efter den smällen så tappar Södra initiativet en aning och spelet jämnar ut sig. Coacherna gör ett byte och kastar in Johannes Körkkö för att bli mer offensiva och det blev ett lyckat drag då Johannes var inblandad i kvitteringsmålet. Södra fick en hörna som Emil Zoltek nickade i stolpen och bollen hamnade hos Artur som slog in den igen, Körrkö skarvade in den och i röran framför mål så tofflade mittbacken Pawel Gentek in bollen i mål och det utbröt vilt jubel i Södralägret. Wille är nära att att ge Södra ledningen i den 85.e minuten men hans skott går 2 cm över ribban. Plötsligt från ingenstans så skapar IK Sätra 3 jättelägen på övertid, den första gör Arman en jätteräddning på den andra tippar han till hörna och den 3:e chansen som är den bästa så skjuter anfallaren bollen bredvid målet med så gott som öppet mål. Vi ledare i båset drog en lättnadens suck när bollen hamnade utanför målramen. matchen slutar 2-2(1-1)

En mycket bra insats utav Södra som hade hela 18 avslut mot mål, hemmalaget Sätra hade 7 avslut . det är ingen snack om att Södra hade lägen att avgöra matchen redan i inledningen utav andra då vi hade 4 !!! frilägen bara på dem första 10 minutrarna , med bättre skärpa så hade matchen varit körd redan där. Och andra sidan så hade Sätra 3 jättelägen på övertid som lika gärna kunde resultera i mål . 1 poäng på bortaplan är inte kattskit . Alla i laget gjorde en bra insats så det är svårt att dela ut bollar i bolligan men efter moget övervgande från coach Niklas så blir det dessa gubbar som får första bollar 2017
Bolligan 2017
3 bollar Emil Johanson (en mycket klok spelare som tar ett stort defensivt ansvar)
2 bollar Arman Poghosyan( visar stor pondus och för avgörande räddningarna på övertid)
1 boll Simon Sundin( en speedkula som var ytterst nära att näta idag, när han kommer att utnyttja sin snabbhet mer så kommer försvararna att få problem i 3an.)

Nästa match är på Fagerliden mot topptippade Kvarnsveden som slog Hofors i premiären med 1-0. Matchen spelas den 22/4 kl 15.00. Ta med frugan, ta med barnen ta med mormor,morfar,farfar,farmor,brossan,syrran , arbetskamraten.kusinen tametusan ta med svärmor oxå. Väl mött den 22:a